Aké sú výhody upratovacích služieb vo vchode bytového domu?

Upratovanie vchodov bytových domov je čoraz viac využívaná služba u nás, na Slovensku. V zahraničí je táto služby využívaná bežne a často. U nás si už však tiež našla uplatnenie. Môžeme sa nazdávať, že je tomu práve preto tak, lebo doba je veľmi unáhlená a ľudia často nemajú čas upratovať vlastnú domácnosť, nie ešte spoločné priestory.  Potom môžu vznikať zlé vzťahy medzi susedmi, čo nie je príjemné pre pokojné nažívanie v bytovom dome. Využívanie takýchto služieb teda uľahčí život nie len Vám, ale aj vašim susedom.

Ako takáto služba funguje

Upratovanie funguje rovnako, ako podľa rozpisu jednotlivých služieb medzi susedmi, avšak s tým rozdielom že vy a vaši susedia ste bez akýchkoľvek starostí. Upratovacia služba príde vo vopred dohodnutý deň, pravidelne alebo jednorazovo – podľa toho ako sa s nimi dohodnete. Ak však ide o pravidelné upratovanie v bytovom dome, ktorý patrí pod určitú správcovskú spoločnosť, spíše sa písomné hlasovanie. Následne sa pripraví a podpíše zmluva v ktorej sú dohodnuté všetky podmienky. Vy ste potom chránení právom a máte istotu, že spoločnosť dodrží to, čím sa zaviazala v zmluve. Ak by nie, môžete sa na túto zmluvu obrátiť. Toto neplatí pri ľuďoch, ktorí vykonávajú túto prácu „na čierno“. Ak sa niečo stane, nemáte sa na čo odvolať a domáhať sa náhrady škody.

Aké práce bude firma na upratovanie vo vchode vykonávať

Upratovacie práce zväčša zahŕňajú základné služby ako zametanie schodiska a vestibulu, umývanie schodiska a vestibulu či iných spoločných priestorov. Ak bývate v bytovom dome alebo činžiaku s výťahom upratovacie činnosti zahŕňajú aj čistenie výťahov. Tieto základné služby bývajú často doplnené o rôzne iné služby, ako napríklad umývanie vchodových dverí, dverí do vestibulu, zadného vchodu, čistenie schránok od prachu, umývanie okien vo vchode, a pod., podľa požiadaviek obyvateľov domu. V zimnom období môžu tiež ponúkať služby odhŕňania snehu.  Momentálne je obľúbená doplnková služba aj dezinfikovanie spoločných priestorov vzhľadom na pandemickú situáciu. Upratovacia firma vykonáva tieto práce raz do týždňa, prípadne v inom časovom intervale, ak sa obyvatelia dohodnú inak. Každý týždeň tak máte vo svojom vchode čisto a bez vašej námahy či hádok so susedmi.

Myslíme aj na tých, ktorí upratovať nemôžu

Týmito službami chcú upratovacie firmy pomôcť aj ľuďom, ktorí nemôžu upratovať spoločné priestory z rôznych dôvodov.  Často ide o starších ľudí, ktorí už jednoducho nevládzu alebo o zdravotne postihnutých ľudí. Pre nich sú takéto služby veľmi nápomocné, aby si udržali vchod v čistote, keďže oni sami si to zabezpečiť už nemôžu. Mladí ľudia v dnešnej dobe trávia veľa času v práci. Svoj voľný čas môžu tráviť inak ako upratovaním práve spomínaných spoločných priestorov. My to rešpektujeme a chápeme, preto sme riešením pre ich problémy.

My v spoločnosti MiBo veríme, že poskytovaním upratovacích a čistiacich služieb uľahčujeme život ľuďom v bytovom dome, aby nemuseli riešiť susedské spory o upratovaní a mali tak viac voľného času na svoje záujmy. Dnešná doba si vyžaduje často dlhú pracovnú dobu a menej voľného času, kedy na upratovanie spoločných priestorov nie je čas ani chuť. Zároveň vieme, že čistý vchod je vstupnou bránou do vášho bytu a preto je potrebné udržiavať ho v čistote. Naše služby sú zárukou spokojnosti a kvality, pretože si uvedomujeme našu zodpovednosť a sme radi, že ste si vybrali práve naše služby.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Scroll to top